Hittade detta recepten på en annan blogg och den var verkligen supergod! 

Botten:
250 gram kavring (eller annat mörkt bröd)
100 gram smält smör

Fyllning:
5 gelatinblad
400 gram philadelphiaost
3 dl créme fraich 34%
1 röd lök (jag tog purjolök)
1 burk röd kaviar/stenbitsrom
500 gram räkor
2-3 msk finhackad färsk dill
1-2 msk citronsaft
Salt & peppar

Mixa brödet i en mixer och smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ner brödsmulorna i smöret och rör om tills det blir lite degigt. Fördela i en form med avtagbar kant, platta till och ställ svalt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Under tiden rör du ihop créme fraich och philadelphiaost. Finhacka löken och hacka räkorna. Rör sedan ner detta i créme fraich smeten, vänd ner dill, citronsaft och romen. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme tills alla smält samman. Vänd ner i smeten och rör om. Häll smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst 5 timmar.

Jag dekorerade min cheesecake med räkor, ägg, rom och dill.

1 kommentarer

Annica

28 Jun 2014 06:51

Tack Dessi för receptet, jag ska genast prova. Kram från Annica

Kommentera

Publiceras ej