Botten:
125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllning:
Rivet skal av 2 citroner
Juicen av 2 citroner (ca 1 dl)
3 äggulor
125 gram smör
1-2 dl strösocker

Marängtäcke:
3 äggvitor
2 dl strösocker

Mixa ihop ingredienserna till botten. Låt vila i kylen. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 i diameter. Förgrädda i 8 minuter och låt svalna. Ställ ugnen på 250 grader, endast övervärme.

Fyllning: Riv skalet av citronerna, bara det gula och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, skal och äggula. Smält smöret och vänd ner strösocker och citronblandningen. Sjud på svag värme till krämen tjocknar. Ställ svalt, låt kallna och häll i krämen i pajskalet. 

Marängtäcke: Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en marängsmet. Fördela över pajen och grädda i ca 3-4 minuter. Håll koll så marängen inte bränns!

Detta blev en succé på midsommar.

Kommentera

Publiceras ej